ostanback-desktop-logo ostanback-desktop-logo

Östanbäck Timmerhus – storyn

Älmhult_1

”Vi ska bli ett av Sveriges ledande företag inom timmerhustillverkning”. Det var min vision då jag startade Östanbäck Timmerhus. I dina öron låter det kanske lite väl självsäkert, men jag hade precis förvärvat två anrika timmerhusföretag och visste att jag satt på en ovärderlig skatt; några av Sveriges skickligaste timrare. Och med personal som verkligen kan sitt hantverk, då kan man nå hur långt som helst.

Idag har vi nått målet som jag satte då, men vi har självklart inte sänkt ambitionsnivån. För om vi ska leva upp till vårt motto ”du ska vara lika nöjd med ditt nya hus som med vårt bemötande”, ja då har vi knappast råd att ligga på latsidan.

Johan Gradin, VD

Yrkeskunskapen

På Östanbäck Timmerhus erbjuder vi både handtimrade och maskintillverkade timmerhus, i traditionell eller modern tappning. Oavsett vilket du väljer får du ett timmerhus av högsta kvalitet. Våra timrare och montörer har gedigen kunskap inom trä och virkeshantering och vår produktionskedja präglas av deras yrkesstolthet – oavsett om den sker för hand eller maskin.

Husen

De timmerhus som vi tillverkar finns inte i några standardmodeller. Det är dina drömmar som får styra och i stort sett alla typer av hus går att bygga som timmerhus! Utifrån dina idéer tar vi det sedan vidare tillsammans. Vi kan leverera allt från en stomme som du själv monterar till ett inflyttningsklart hus – det är du som väljer.

Husen tillverkar vi i alla olika dimensioner och vi är en av få leverantörer i Sverige som maskinellt kan tillverka timmerhus i dimensionen 8″ (200 mm) vilket krävs om man vill bygga timmerhus för permanentboende och vill bygga helt utan övrigt isoleringsmaterial i väggarna.

Fabriken

Produktionen av våra timmerhus sker i moderna fabrikslokaler i Junsele. Där kan du välja att få ett handtimrat hus eller ett maskinellt tillverkat hus byggt av timmermän med många års yrkeskunskap . Vi har möjligheter att montera byggnader inomhus i Junsele och sedan transportera dem till den plats du önskar. Vi tar även på oss flyttning, uppmontering och upprustning av gamla timmerhus.